sydmark.se

sydmark.se

En blogg med vintips!

Redaktör och ansvarig utgivare: Joakim Sydmark
Kontakt: sydmark@sydmark.se

Skönlitterära texten 2.11

Skönlitterära texterPosted by Joakim Sydmark 29 Jun, 2007 02:27:11


Flöjterna i musikaffären har fått ögon. Bokbindaren väntar på kunder. En fasan har kommit till hållplatsen för att möta en kvinna i blå kappa. Du sitter längst bak i den överfulla bussen. Ni ser alla åt samma håll och färdas alla samma väg. Står ni stilla, gör ni det samtidigt. Går ni, gör ni det samtidigt. Kräks ni, gör ni det samtidigt. Dör ni, gör ni det samtidigt.

Varför ringer du i klockan? Ingenting har någonsin hänt och tiden rullar fram på fyra hjul. Kvinnan på sätet framför dig framkallar samma gnisslande ljud som du själv framkallade i går. Efter en stund försvinner hon vid en hållplats. Bänken du sitter på är svart. En man från Nordafrika tar tag i ditt språk och stirrar för ett ögonblick på dina ord. Genom fönstret ser du skrattande män i uniformer. Männen blir mindre och mindre. En av dem ropar att ni snart ska ses igen, innan han försvinner helt.

Bussen passerar Kristus som ställer frågor till himlen för att få veta vem han är. Livet griper tag i dig. Livet skakar om dig men är vänligt nog att tala om med lysande bokstäver vart det för dig.

Nu är du tillbaka på samma punkt där du var nyss. Bokbindaren, fasanen, hållplatsen. Tre röda, självlysande kvinnor hoppar fram på led längs taket på ett tempel. Deras rörelser får dig att skratta. Värmen i din kropp stiger till en 31 meter hög hetvattensackumulator med fasadbelysning. Vem stiger ur livet just nu?

Joakim

Skicka kommentarer i ett mejl till sydmark@sydmark.se  • Comments(0)//www.sydmark.se/#post1