sydmark.se

sydmark.se

En blogg med vintips!

Redaktör och ansvarig utgivare: Joakim Sydmark
Kontakt: sydmark@sydmark.se

Skönlitterära texten 7.11

Skönlitterära texterPosted by Joakim Sydmark 11 Jan, 2009 19:00:42

Vita svanar mot vit bakgrund. Finns inte. Prästen i kyrkan frågar dig var du ser nålens öga flirta med tråden av grönska. Han ber dig namnge mannen med en kostym av tidningspapper och ett paraply av sedlar. Han berättar att om du vet svaren kan du vinna en bastu för två. Skickar du dessutom in nio komagar med kyrkans produkt vinner du garanterat.

Hatet växer och gror. Herrarna dricker konjak och röker torkade fimpar från yngre kollegor. Det är morgon den åttonde dagen och allt skall användas.

Solen ser månen föda ett andlöst barn som lindas i silke. Mannen på filmduken frågar vem du är och undrar om du kommit för att hämta honom. Nu är det samma klockslag som i går vid den här tiden. Helgat varde ditt namn. Tomheten är gäst hos verkligheten. Tronen är dränkt i olja. Flygvärdinnan landar i mörker, drottningen sjunker mot döden.

Här finns mödrarna sida vid sida. Barnen diar och rapar i gemensam rytm. Vit är mjölken. Vitt är ljuset. Vitt är ljudet. Här ser Kristus en man med kors på hjässan. Vid hans fötter ligger två döda djur. Någon säger att John Lennon är större än Gud. Så rinner allt ut i sanden.

Joakim Sydmark

  • Comments(0)//www.sydmark.se/#post27