sydmark.se

sydmark.se

En blogg med vintips!

Redaktör och ansvarig utgivare: Joakim Sydmark
Kontakt: sydmark@sydmark.se

il Conte en italiensk favorit

Vintips!Posted by Joakim Sydmark 06 Aug, 2009 21:02:25

Av någon anledning var det många på jobbet och på Facebook som verkade glada över mitt tips om det röda vinet Umbala nyligen. Så varför inte komma med ett tips till, tänkte jag idag. Även en vanlig amatör kan kanske bidra med något som inte alla redan provat.

Så här lagom inför helgen blir då mitt nästa tips det röda boxvinet il Conte Primitivo Negroamaro (nr 32409, 169 kr, 56,33 kr/liter). Det här är en omtyckt box hemma hos oss, både till olika sorters kött och till fridrickning i soffan framför tv:n.

Smaken beskrivs på Systembolagets hemsida som fruktig, aningen bränd, syltig med inslag av mörka bär, slånbär, lakrits och vanilj och det tycker jag stämmer. Och det är gott! Inte ens lakritsen, som jag inte alls är glad för, förstör upplevelsen. Kanske för att den inte märks så mycket i mina smaklökar. Förväxla nu inte namnet med flaskvinet il Conte Montepulciano d´Abruzzo. Det ska vara box-il Conte!

Kom just på att jag kan ha en liten topplista, nu när jag tipsat om två olika viner! För mig personligen ser listan just nu ut så här:

1. il Conte Primitivo Negroamaro (rött, nr 32409)
2. Umbala (rött, nr 2072)

Joakim

  • Comments(0)//www.sydmark.se/#post36