sydmark.se

sydmark.se

En blogg med vintips!

Redaktör och ansvarig utgivare: Joakim Sydmark
Kontakt: sydmark@sydmark.se

Enskilda konserter 2007

Konsertbetyg 2007Posted by Joakim Sydmark 03 Aug, 2007 20:10:23

Asha Ali
Sverige
Malmöfestivalen
17 augusti, 2007
Betyg: 3
Klart bra konsert men Asha Ali behöver nog lite mer scenvana för att allt ska sitta bra och naturligt i framträdandet. Men mycket lovande, måste jag säga. Så får ni tillfälle ska ni inte tveka att lyssna in henne.

Rufus Wainwright
Kanada
Operan i Köpenhamn
3 juli, 2007
Betyg: 4
För något år sedan fick jag en hemmabränd cd med en del låtar med Rufus Wainwright och Antony and The Johnsons av en kompis. Jag lyssnade några gånger men gick inte igång på Rufus Wainwright alls. Istället blev det Antony and The Johnsons som blev den stora behållningen på den skivan.
Men nu, live i Köpenhamns nya fina operahus, var det något helt annat. Rufus Wainwright var verkligen bra. Vilken entertainer han är. Vilken bredd, vilken mångsidighet. En hel del gemensamma drag med sin syster Martha Wainwright, som jag fortfarande håller lite högre ändå.

Bradbury
Sverige
Café Barbro i Malmö
12 maj, 2007
Betyg: 3
Alltid lika fascinerande musikalisk blandning!

Donkey Shot
Sverige
Café Barbro i Malmö
12 maj, 2007
Betyg: 3
En ny bekantskap, även om jag hört namnet tidigare och retat mig på att de hann före mig med idén om att förvränga Don Quijote till Donkey Shot. Klart härlig musik.

Kris Kristofferson
USA
Kulturbolaget i Malmö
12 mars, 2007
Betyg: 4
En magisk afton på KB med en av de riktigt stora legenderna inom country. Det kändes verkligen stort att få stå där nära scenen och höra honom sjunga ett pärlband av sina egna klassiker. Och självdistans fanns det gott om också. Härligt.

sydmark.se betygsätter konserter på en skala
från 1 till 5 där
1 = uruselt
2 = inte så särskilt bra
3 = bra
4 = mycket bra
5 = helt fantastiskt!

  • Comments(0)